28 sep. 2016 extra årsmöte

Svenska Ordensföreningen inbjuder härmed medlem  till extra årsmöte med efterföljande middag. Inbjudan och dagordning har skickats till medlemmarna per e-post.

Mötet äger rum i Odd Fellow huset på Västra Trädgårdsgatan 11, Stockholm. Datum: onsdagen 28 september 2016. Tid: kl 17:00.

15 apr. 2014 Försvarsmakten & utmärkelsetecken

Den 15 april 2014 gästas Svenska Ordensföreningen av förvaltare Patrik Laestadius från Försvarsmakten som kommer hålla ett föredrag om Försvarsmaktens policy i frågor om utmärkelsetecken och rutiner gällande beviljande av bärandetillstånd för utmärkelser, inklusive ordnar.

Tid: 15 april 2014 klockan 18.00
Plats: Hudiksvallsgatan 1, Stockholm (möteslokalen i källaren).

Även icke-medlemmar välkomna.

Vänligen anmäl ert deltagande till sami.nahas@ordensforeningen.se.

26 nov. 2013 Ordensjuveleraren

Besök hos Lars Kjellander ordensateljé som drivs av paret Lars och Lena Kjellander. De är kungliga ordensjuvelerare och tillverkar bland annat utmärkelserna för Serafimer- och Nordstjärneordnarna. Ordenstecken visas och hantverket att tillverka dem förklaras.

5 platser lediga eftersom ateljén är liten. Endast för SOF-medlemmar (som betalat medlemsavgift). Medlemmar som tidigare ej besökt ordensjuveleraren har företräde.

Föranmälan krävs till Richard Nyström richard.nystrom@ordensforeningen.se. Avgift 100 kr per person. Betalas kontant vid mötet. Viktigt med återbud vid sjukdom så att ersättare kan komma.

Börjar kl 18.00, tisdagen 26 november 2013 (bra vara där 5-10 min innan). Efteråt går vi till en pub runt hörnet för samkväm. OSA, senast fredag 22 november.
Adress: Rehnsgatan 11 (T-bana Rådmansgatan utgång Handelshögskolan).

23 nov. 2013 Visning ordnar & medaljer

Svenska Ordensföreningen inbjuder till en visning av ordnar och medaljer inför auktion anordnad av Probus Auktioner.

VD Max Sjöberg ger en introduktion till objekt som ska säljas.

Tid och plats: Lördagen 23 november 2013 kl. 12.00 vid Armémuseums receptionsdisk (Riddargatan 13). Vi går i samlad trupp till högsta våningen där visningen äger rum.

Efteråt finns möjlighet till gemensam fika i Armémuseums cafeteria.

Anmälan: senast torsdagen 21 november per mejl till: richard.nystrom@ordensforeningen.se

Medlemspin finns till beställning

Svenska Ordensföreningens medlemspin är nu levererad.

Den är 12 mm hög med screw fastener – pris 120 kronor. Medlemsnålen är tillverkad av Insignium Stockholm och designad av Tord Elfwendahl. Se: www.insignium.se.

Ett mejl har gått ut till samtliga medlemmar i föreningen med beställningsinformation.

Medlemspin bärs i kavaj- eller kostymslagets knapphål som en diskret ordensbouton. Stjärnans spets ska peka uppåt (v g se föreningens emblem).

20 april 2013 Visning ordnar & medaljer

VD Max Sjöberg ger en introduktion till objekt som ska säljas.

Tid och plats: Lördagen 20 april kl. 12.00 vid Armémuseums receptionsdisk (Riddargatan 13). Vi går i samlad trupp till högsta våningen där visningen äger rum.

Efteråt kan vi ta fika i Armémuseums cafeteria.

Anmälan: senast torsdagen 18 april per mejl till:
richard.nystrom@ordensforeningen.se

Besök på KMO

Närmare 20 medlemmar av föreningen besökte Kungl. Maj:t Orden under måndagen (18/2). Vi fick en ingående presentation av olika ordensfrågor av Vice Kansler Staffan Rosén KMO, Agnetha Borgelid, departementssekreterare vid UD:s protokollavdelning, samt Tom C. Bergroth, ordensintendent.
Presentationerna följdes av en frågestund samt rundvandring i ordenssalarna på Kungl. Slottet.
Ordensföreningen tackar KMO och UD för en mycket inspirerande och intressant afton på slottet!